2022 Přijímačky

Vážení uchazeči a zákonní zástupci,

termín zveřejnění výsledků přijímacích zkoušek už je za dveřmi, a proto Vám přinášíme informace, jak bude vše následně probíhat.

Výsledky

Výsledné pořadí žáků bude vyvěšeno na stránkách školy www.sps-cl.cz a na úřední desce před budovou školy v pátek 29. dubna 2022 v 10:00 hod. Výsledek si zjistíte pomocí registračního kódu, který jste od nás obdrželi při podání přihlášky ke studiu (kód ve tvaru kola přijímacího řízení, zkratky oboru, pořadového čísla přihlášky, např. 1ST001, 1EM001, 1IT001 apod.). Pokud registrační kód nemáte po ruce, nevadí. Zastavit se můžete osobně bez kódu a my Vám sdělíme výsledek společně s předáním rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení. Zákonný zástupce může po předchozí domluvě nahlédnout do spisu a vyjádřit se k podkladům přijímacího řízení před vydáním rozhodnutí dne 29. dubna 2022 od 8 do 10 hod.

Rozhodnutí

Rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení si budete moci vyzvednout v den zveřejnění výsledků v pátek 29. dubna od 10 do 17 hod. Prosíme, pokud je to z Vaší strany možné, o osobní vyzvednutí rozhodnutí. Vzájemně tím zjednodušíme administraci přijímacího řízení.

Pokud jste byli přijatí a chcete na obor nastoupit, je potřeba ode dne oznámení rozhodnutí o přijetí, tj. 29. dubna 2022, odevzdat do 10 pracovních dní na zvolený obor zápisový lístek. Je ideální vzít si ho s sebou v den, kdy si osobně vyzvedáváte rozhodnutí a rovnou jej na zvolený obor odevzdat. Pokud zápisový lístek odevzdáváte na jinou školu, poprosíme Vás o tuto informaci, protože tak můžeme Vaše místo uvolnit pro další žáky.

Pokud jste nebyli přijatí, pomůžeme Vám s odvoláním a vysvětlíme další postup. Vzhledem k tomu, že ne všichni přijatí uchazeči odevzdají zápisový lístek u nás, dochází průběžně na oborech k uvolňování míst, která následně doplníme prostřednictvím odvolání.

Uchazečům, kteří se hlásí ze základních škol, je vydáván lístek základní školou. Uchazeči z víceletých gymnázií si musí lístek vyžádat na Krajském úřadu v Liberci (bližší informace naleznete zde: Zápisový lístek | EDU LK).

V případě jakýkoliv dotazů či nejasností nás prosím neváhejte kontaktovat na telefonním čísle 487 833 123 nebo na emailu sps@sps-cl.cz. Rádi Vám pomůžeme.