2021 Burza škol

Burza škol, která se pořádá každoročně za účelem seznámit budoucí žáky a rodiče s aktuální nabídkou vzdělávání, je úspěšně za námi. Po celý den byl tým zástupců školy a žáků připraven věnovat se návštěvníkům. Zodpovídali dotazy, prezentovali nabízené obory a zájemci měli možnost prakticky vyzkoušet vystavená zařízení, se kterými se při výuce žáci setkají.

K vidění byla například robotická ruka složená z robotické stavebnice VEX IQ, která je jednou ze základních konstrukcí v průmyslu z hlediska manipulátorů. Kdo chtěl, mohl ovládání robota a manipulaci s předmětem na místě vyzkoušet, nebo prostřednictvím smartphonu absolvovat slalom mezi překážkami s inteligentní robotickou koulí SPHERO. Vystavená zařízení sestavují a programují žáci oboru elektrotechnika mechatronika a informační technologie.

U vedlejšího pultu byl k vidění děrovač ovládaný PLC, který slouží pro výuku programování průmyslových počítačů, výrobních linek a dalších automatizovaných systémů. S tímto zařízením a se spoustou dalších se žáci všech oborů setkají v laboratoři automatizace.

Na burze škol jsme vám mohli ukázat jenom vybraná zařízení. Proto bychom vás rádi pozvali na den otevřených dveří, kde můžete navštívit odborné laboratoře a učebny, nově zrekonstruované dílny, včetně ukázky moderního vybavení. Vyučující vám prakticky představí, co budoucí zájemce o studium na naší škole čeká.

Přijďte nás navštívit v sobotu 22. 1. 2022 od 9 do 17 hodin. Budeme se těšit na viděnou.