Logo

Jsou projekty, na jejichž uskutečnění stačí hodiny či dny. V případu Planet Earth World Book bylo zapotřebí roků. Začali jsme na tomto projektu pracovat na jaře 2019. A už je vše hotovo! 

Cílem projektu bylo, aby doslova kolem světa prošla kniha, do které budou přihlášené školy vždy přidávat vlastní kapitolu. Organizátorkou projektu byla Renata Madureira z Brazílie. Vzhledem k množství škol byla nakonec kniha rozdělena na několik částí. K nám přišla z Kanady přes Velkou Británii, Francii a Německo. My jsme pak knihu vraceli do Brazílie. Byli jsme všichni velmi zklamaní, když jsme se od Renaty dozvěděli, že se naše část knihy ztratila v Rio de Janeiru. Naštěstí se po více jak měsíci k Renatě dostala informace, že je balík z Evropy na světě, ale že čeká na zaplacení celního poplatku. Naštěstí v Brazílii přijali informaci, že se jedná o školní projekt a knihu dostala Renata Madureira do rukou. 

Obsah knihy nebyl úplně přesně určen a naši žáci chtěli ostatním účastníkům přiblížit nejenom prostředí naší školy, ale i naše město a náš stát. A jak to vše dopadlo si můžete prohlédnout i vy:

Planet Earth World Book – Connect Students (wordpress.com)

Hana Ulíková