2024 Pink Hawk

V ostravském Trojhalí se ve dnech 27.­–29. května, po roce, téměř na den přesně, konalo finále České republiky v závodech RC aut na vodíkový pohon.

Důkazem, že nic není takové, jak na první pohled vypadá (v pozitivním slova smyslu), je náš tým PINK HAWK, který i v roce 2024 odchází ze závodu hrdě s medailí na krku. Z dvanácti soutěžních týmů si ze spodní části výsledkové tabulky vybojoval po čtyřhodinovém závodě krásné třetí místo.

Bronzovou to ani letos nekončí. Navíc si žáci odnáší první cenu za nejrychlejší pit stop a postup na Evropský závod – Groningen, Nizozemsko.

Takový úspěch by se nikdy nestal nebýt spolupráce s ČVUT Děčín, které nám zapůjčilo součástky na stavbu auta na vodíkový pohon.

A lví podíl mají na bedrech naši žáci. Závod není jen o tom sestavit auto a vydržet jezdit 4 hodiny na dráze. I celý tým musí fungovat jako švýcarské hodinky – znát každý šroubek na autě, komunikovat spolu, zachovat klid i když se nedaří…

Hoši děkujem‘. Jmenovitě pak mechanikům Lukášovi Hlavničkovi, Matěji Romanovskému, Pepovi Zimandlovi, technikovi Ivanovi Turkovi a řidičům Adamovi Jílkovi, Pepovi Majorovi. Neztratil se ani náš nováček „v zácviku“ Honza Moštěk a věříme, že po odchodu do pomyslného středoškolského důchodu některých členů se náš tým rozroste o další šikovné členy, kteří budou dál kráčet ve stopách úspěchu tohoto týmu.

Team #63 PINK HAWK… Let’s go!