Lyžák 2024

Od 17. do 22. března se druhé a třetí ročníky naší školy vypravily za nezapomenutelným zážitkem do Pece pod Sněžkou.

Ještě týden před kurzem to vypadalo, že lyže a prkna zůstanou doma a že se budeme klouzat tak maximálně po bahně. Počasí nám ale vyšlo vstříc a my si mohli užít horského sněhu a sluníčka do posledních chvil.

Po vysazení z autobusu přímo v Peci pod Sněžkou nás čekal „příjemný výstup“ lesem k hotelu. Jak by řekla většina kurzu: „PO VRSTEVNICI!“ Poté už jsme se mohli těšit na dny plné sjezdovek, výletů, bazénu a společných her. Na sjezdovku se dostal opravdu každý. Od zkušených lyžařů a snowboarďáků až po ty, kteří lyžařské vybavení zkoušeli poprvé v životě. Úplní začátečníci mají však náš největší obdiv! Poslední dny kurzu totiž bez obav sjížděli i prudkou červenou sjezdovku! A to bez jediného pádu!

Právě proto, že nám krásně svítilo sluníčko, jsme odpoledne využívali k výletům nebo běhu. Musíte přece uznat, že ne každý týden v roce se dostanete do tak krásné přírody, kterou nabízí Krkonoše. K dispozici nám byl také bazén, který jsme si dosyta užili.

Kurz zůstane ve vzpomínkách zúčastněných po dlouhá léta. Doufáme proto, že se bude další roky opakovat s tak plným nasazením a odhodláním překonávat výzvy, jako tomu bylo v tomto roce.

Těšíme se na příště!

Bc. Kristýna Holubová, Bc. Adéla Šafránková