Haxagon kraj

Školní rok se blíží ke konci a s ním i vrcholí různé soutěže a aktivity. Na pozvání nové moderní výukové platformy HAXAGON, která se zaměřuje na oblast IT a kybernetickou bezpečnost, jsme se účastnili celorepublikové soutěže SKIRMISH. Od pátku 24.5. po celý další týden žáci mohli v online platformě plnit 24 bodovaných úloh zaměřených na IT gramotnost a kyberbezpečnost. Soutěž běžela paralelně ve všech krajích a z každého kraje vždy první dva žáci postoupili do republikového finále, které proběhne 19.6. v Praze na Smíchovské průmyslovce.

V Libereckém kraji soutěžilo celkem 240 žáků z 9 středních škol a my můžeme být pyšní na Davida Vobrubu a Honzu Folbrechta (oba 3. D), kteří neponechali nic náhodě, obsadili 1. respektive 2. místo a s přehledem postoupili do republikového finále.

Díky patří ale i všem ostatním našim žákům, kteří se účastnili a bodovali, protože se naše škola stala i absolutním vítězem jak v kategorii nejúspěšnější škola, tak i nejaktivnější škola, kdy se v rámci celé republiky soutěže zúčastnilo 8200 žáků z 215 středních škol.

Předávání cen proběhlo v prostorách krajského úřadu za přítomnosti pana náměstka hejtmana LK Jiřího Čeřovského a manažera platformy HAXAGON Petra Sýkory.

Děkujeme za skvělou reprezentaci a těšíme se na republikové finále!

Žáci českolipské průmyslovky bodovali v krajském kole soutěže HAXAGON. Pojedou na celostátní finále. | Sport a soutěže | EDU LK