Třída 3.D

V pondělí 11. prosince 2023 se uskutečnila již dříve zmíněná online spolupráce mezi třídou 3.D a třídou z Monticello High School z Wisconsinu s názvem Global Math Collaboration. Tématem byl Andělský hrad v Římě. Spolupráce byla pojata jako úniková hra. Řešením úloh na různé výpočty spojené s Andělským hradem jsme dostali číselný kód, který nám odemkl informace o Andělském hradu.

Na začátek se postupně představil každý z naší třídy a následně i všichni ze třídy z Wisconsinu. Poté jsme se přesunuli k samotným úlohám, které nám vysvětlili David Vobruba, Jiří Adámek a Jan Dolenský. Mimo matematiku jsme se také dozvěděli o vánočních zvycích v Americe. Třeba i o jejich oblíbených vánočních pokrmech. Naše třída se také podělila o více než jen matematiku. O Barboře mluvil David Vobruba, o Mikulášovi nám pověděl Jakub Opolský a pár vět o Vánocích si připravil Jiří Pokorný.

Celý projekt byl moc povedený a nenaskytl se nám žádný problém. Děkujeme třídě z Monticello High School s jejich panem učitelem Christopherem Collinsem, že se s námi spojili a podělil se o zajímavé informace.

Karolína Gamrotová 3.D