Kybersoutez 2024

I letošní školní rok jsme se zúčastnili soutěže v kybernetické bezpečnosti CYBER SECURITY COMPETITION. Tato soutěž probíhá vícekolově v průběhu školního roku. Již v 1. (krajském) online kole, kterého se účastnilo přes 350 žáků SŠ, jsme zanechali výraznou stopu, kdy mezi 127 postupových míst jsme pustili jen 14 žáků z jiných středních škol libereckého kraje.  Do 2. (online) kola postoupilo ze všech krajů více než 2000 účastníků, kteří si to "rozdali" o 60 postupových míst do národního (prezenčního) finále.

To letos hostila 17.-18. 4. 2024 VŠTE v Českých Budějovicích. A my měli díky Davidu Vobrubovi ze 3.D, který potvrdil své kvality a navázal na loňský úspěch, opět čest se národního finále účastnit. Ve druhém kole skončil na skvělém 12. místě a jako jediný žák z libereckého kraje se probojoval do budějovického finále. Zde se začínalo s čistým štítem a David si nevedl vůbec špatně. Po třech hodinách zápolení celkově skončil v horní polovině výsledkové listiny na perfektním 29. místě a těsně nepostoupil do další fáze finále. To již tradičně opanovali žáci Smíchovské střední průmyslové školy a Gymnázia. Davidovi patří velká gratulace a zároveň poděkování za skvělou reprezentaci naší školy.

Statistiky: Do prvního kola soutěže se registrovalo 10.364 účastníků. Více než 8.000 účastníků splnilo základní pravidla soutěže, z nichž 2.043 studentů a studentek postoupilo do druhého kola.

Výsledky soutěže

Tisková zpráva organizátora národního finále