Soutěž v programování 2023

V pátek 23.6.2023 se v Hradci Králové uskutečnilo republikové kolo soutěže v programování. Jedná se o soutěž s dlouhou tradicí, které se žáci naší školy pravidelně účastní. Soutěží se ve dvou kategoriích: klasické programování a programování mikrořadičů. Žáci musí během několika hodin na místě konání soutěže vyřešit vlastním programem dvě až čtyři samostatné úlohy s různou obtížností. Soutěž má běžně hned několik postupových kol: školní (nepovinné), okresní, krajské a republikové, která se uskutečňují v intervalu několika měsíců od února do června.

Aktuální ročník soutěže byl poznamenán úspornými opatřeními a z tohoto důvodu byla okresní kola oficiálně zrušena. Pro velký zájem naše škola ve spolupráci s DDM Libertin uspořádala neoficiální okresní kolo, kterého se účastnilo přes dvě desítky žáků z různých škol.

Do krajského kola postoupilo celkem 5 žáků z naší školy, kteří se nakonec umístili následovně: Ondřej Dedek (2. místo), Jakub Talman (5. místo), David Vobruba (7. místo) a Lukáš Moravec (9. místo) v kategorii klasického programování. V kategorii mikrořadičů obsadil Ivan Turek 4. místo. Do republikového kola se postupuje podle bodů ze všech krajských kol a postup je tak vcelku obtížný. I přes to, že v tomto ročníku do republikového kola nikdo z našich žáků nepostoupil, gratulujeme k pěknému umístění v krajském kole a děkujeme všem účastníkům za reprezentaci naší školy.

Ing. Michal Michna