Praha

21. březen znamená start oficiálního jara. Docela náhodou jsme právě v tomto termínu vyrazili na návštěvu do Prahy a počasí nás nezklamalo, v teplých zimních kabátech a bundách jsme se poněkud ohřáli.

Naše první kroky vedly do Národního technického muzea, kde jsme si prošli všechny tradiční i nově upravené expozice. Následně jsme využili pěkného počasí a přes Letnou jsme se historickou částí Prahy přemístili na Staroměstské náměstí, kde někteří z nás nebyli i několik let. Odtud to již nebylo daleko k Obecnímu domu, který své návštěvníky zaručeně okouzlí nádhernou zachovalou secesí. Zde jsme absolvovali netradiční výstavu světoznámého secesního malíře a výtvarníka Alfonze Muchy. Zajímavostí této expozice je hudební a světelné podkreslení, promítání některých děl na zdi výstavních prostor a také animace některých vybraných obrazů, které takto získávají pro své adresáty zcela nový rozměr.

Třídy 3C, 3D a 2C ocenily právě toto propojení výtvarného umění s využitím výpočetní techniky a opět se ukázalo, že i tato interpretace tradičního pojetí nám skýtá nové možnosti, jak nezapomenou na klasické autory a ozvláštnit školní výuku.

23. 3. 2023, Regina Jonášová