(Ne)obyčejné sčítání - realizace

Nedávno jsme se jako třída 2.D zúčastnili on-line schůzky, kde jsme si ukázali, že sčítání není vůbec obyčejná početní operace. Společně s Reálným gymnáziem a základní školou Otto Wichterieho z Prostějova a ZŠ Stráž pod Ralskem jsme si zábavnou formou ukázali, že sčítání je skutečně všude kolem nás.
Michael Juna nám ukázal, že všechny základní operace lze převést na sčítání, Jan Dolenský vysvětlil sčítání fyzikálních veličin, jako jsou například rychlost, čas a vzdálenost, a Jiří Adámek prezentoval binární číslice a jejich součty. David Vobruba poukázal na to, že i známá Fibonacciho posloupnost vlastně vznikne za pomoci sčítání.
Na závěr jako třešničku na dortu si pro nás pan učitel Michal Michna připravil krátký program "Jak vyrobit skládáním čísla (součtem) z ničeho něco", který byl velice zajímavý.
Za celou třídu mohu říct, že akce byla velmi vydařená a zábavná a doufáme, že budeme moci brzy uskutečnit něco podobného. Napsala Nela Cyrusová, 2.D

Video této akce nastříhal Martin Habenicht, za naši školu natočil Jan Folbrecht a nafotila Karolína Gamrotová. Obě zúčastněné školy poskytly pro vytvoření videa vlastní podklady. Video si můžete prohlédnout zde:

https://www.youtube.com/watch?v=pXbK45ed5p4&ab_channel=IchHabeNicht