Bílá pastelka

Bílá pastelka letos odhodila roušku a opět se chystá do ulic. Podaří se vybrat mezi dárci více než v předchozích ročnících?

Letošní 23. ročník sbírky Bílá pastelka proběhne ve dnech 10.-12. října po celé republice. Jako každý rok budou dobrovolníci brázdit ulice českých a moravských měst a za příspěvek do sbírky nabízet bílé pastelky. Cíl je jasný, pomáhat nevidomým a slabozrakým lidem.

Na naší škole jsme vůbec neuvažovali o tom, že by se naši žáci v této záslužné aktivitě neangažovali. Letos se nám podařilo vybrat nejméně 3 tisíce korun. Tímto bychom rádi poděkovali našim ochotným studentům, kteří si sbírku na škole vzali na starost, Petru Skokanovi a Matiju Bielićovi. Díky, kluci, a díky vy vám všem, kteří jste přispěli.

Příspěvky do sbírky pomáhají s realizací speciálních služeb pro nevidomé a slabozraké, poskytované v síti poboček rozmístěných po celé České republice. Každý, kdo za svůj příspěvek získá bílou pastelku, tak podpoří například nácvik chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů pro nevidomé, výuku speciální práce s počítačem a zaměstnávání lidí se zrakovým postižením, ale i mnoho dalších prospěšných projektů a služeb.

10. 10 2022, Regina Jonášová