V prvním testování jsme nezklamali!

Žáci českolipské průmyslovky úspěšně vstoupili do projektu!

Dopravní fakulta ČVUT pořádala 9. února v děčínské sportovní hale první setkání týmů středních škol z Česka a Německa v rámci projektu příhraniční spolupráce. Cílem projektu je seznámit žáky středních škol mimo jiné s alternativními zdroji energie prostřednictvím RC modelů aut, která pohání nejen baterie, ale i vodíkové články.

Projektu se účastní celkem 10 týmů z Libereckého, Ústeckého a Karlovarského kraje a 10 týmu z německé spolkové země Sasko. Na přelomu roku převzal každý tým „stavebnici“ obsahující kromě samotného modelu autíčka i potřebné nářadí, náhradní díly, vodíkové články a jiné příslušenství. Žáci tedy měli přibližně měsíc na zprovoznění modelu a jeho úpravu tak, aby byl co nejvíce konkurenceschopný v budoucích závodech. Širší tým v této chvíli tvoří převážně žáci z tříd 2.C a 2.D.

Samotného děčínské závodu se mohlo zúčastnit jen 5 žáků z každé školy a nás těší, že přesto, že se jednalo pouze o zkušební závod, bylo zřejmé, že autíčko našich chlapců patřilo mezi to nejlepší a nejspolehlivější, co se na závodním okruhu pohybovalo.