Soutěž v programování a SOČ

Soutěže SPŠ

Ve školním roce 2020/2021 se žáci naší školy zúčastnili distančně pořádaných soutěží v programování. Soutěž byla určena žákům středních škol a soutěžilo se v kategoriích Programování pro mládež a Programování mikrořadičů. Úlohy do krajského kola zpracovávala ústřední porota a zadání úloh byla jednotná pro celou ČR.

Vojtěch Rachač (1.C) získal krásné 2. místo v krajském kole soutěže v programování vyhlášené MŠMT ČR v kategorii Programování mikrořadičů. V této kategorii soutěžící používali vlastní hardware a vývojové prostředí. Jako výhru získal dárkové poukazy na nákup v elektronickém obchodě Alza. Jakub Sirový (3.D) v této kategorii obdržel diplom za účast.

Ondřej Dedek (1.D) si vysoutěžil krásné 3. místo v krajském kole soutěže v programování vyhlášené MŠMT ČR v kategorii Programovací jazyky - mládež, Daniel Černý (3.D) se umístil ve stejné kategorii na 4. místě. Jaroslav Holaj (3.D), Lukáš Moravec (2.D), Šimon Žanta (3.D) a Jakub Tounar (2.C) získali v této kategorii diplom za účast.

Šimon Žanta (3.D) se navíc ještě zúčastnil soutěže SOČ, jejímž cílem je vést talentované žáky k samostatnému a tvořivému přístupu při řešení odborných problémů v 18 vědních oborech. Šimon se do soutěže zapojil se svou ročníkovou prací na téma Vývoj hry v UNITY a získal v krajském kole soutěže krásné 3. místo. Jako výhru obdržel poukaz na nákup v elektronickém obchodě Alza.

Všem žákům gratulujeme za parádní umístění a reprezentaci školy.