Krajské kolo soutěže v programování

Do 32. ročníku krajského kola soutěže v programování se probojovalo z okresního kola celkem šest našich žáků, a to v kategoriích klasického programování a tvorby webových aplikací. V konkurenci s českolipským gymnáziem a dalšími školami z okresu uspěla průmka na výbornou.

Mezi postupujícími byli Vítězslav Kříž (2.D),  Jakub Meinlschmidt (3.D) , Jan Hergesel (4.D), Radek Jeník (4.D), Michal Dvořák (4.D) a Tomáš Holas (4.D). Jako náhradník za Michala Dvořáka se krajského kola účastnil také Kevin Krpálek (1.D),  který se umístil jako další v pořadí.

Krajské kolo proběhlo 20. 4. 2018 a již tradičně jej hostovala SPŠE v Liberci. Vyhodnocení vypracovaných a odevzdaných zadání se provádí na celorepublikové úrovni, a proto si na výsledky ještě chvíli počkáme. Přesto je již nyní tento soutěžní ročník pro naše žáky i školu velkým úspěchem - s velkou nadějí dalšího postupu.

Ing. Michal Michna

Předpověď se naplnila: Jakub Meinlschmidt (3.D) vyhrál jednoznačně kategorii Aplikovaného softwaru (WEB) a Víťa Kříž (2.D) skončil v kategorii Programovací jazyky na 2. místě. Oba dva postupují do republikového finále. Všem zúčastněním gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezenaci naší školy.