H2AC4schools - průběžné 4.místo

Uplynulý víkend se konal druhý testovací závod elektro-vodíkových autíček v rámci projektu H2AC4schools. Tentokrát se 10 českých a 10 německých družstev setkalo již v pátek na půdě děčínské pobočky fakulty dopravní ČVUT. V pátek byla naplánována společná večeře formou švédských stolů a následná diskuze týmů. Ubytování aktérů projektu pak bylo zajištěno v hotelu Česká Koruna ***.

V sobotu pak začínal program v 8.30 technickými kontrolami vozidel, následovaly krátké rozjížďky a okolo 11. hodiny byl odstartován čtyřhodinový závod. V počátcích závodu se našemu týmu vůbec nedařilo. Vinou technických problémů, zůstal náš tým více než půl hodiny v boxech, mechanici pracovali na odstranění závad a mezi tím nám všechny týmy ujely o velkou porci kol. Po odstranění technické závady však náš tým začal dohánět ztrátu a v celkovém pořadí skončil na 4. místě.

V součtu výsledků českých a německých škol se společné družstvo SPŠ CL a FGS Freiberg team 1 umístilo na místě třetím. Poslední závod se bude konat 17. - 18. května v německém Chemnitz.

Gratulujeme, děkujeme za reprezentaci školy a přejeme mnoho zdaru do posledního závodu

Složení družstva SPŠ CL: Jaroslav Drobný, Petr Dušek, Daniel Knespl, Jakub Štěpánek, Pavel Vácha