Dekra - Nehodou to začíná

Nehodou to začíná

V minulých letech jsme již několikrát s naší školou absolvovali vzdělávací programy od firmy Dekra. Ohlasy našich studentů byly vynikající, pořady jsou interaktivní a poutavě zpracovávají citlivé téma dopravní bezpečnosti. Uvědomme si, že právě mladí lidé bývají často aktéry, ale i oběťmi dopravních nehod, a žádná prevence není tedy marnou investicí našeho času a prostředků. „Nehodou to začíná“ je navíc pořad hrazený z projektových financí, a tedy pro školu zdarma. Je financován z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů. 

V současné době se však musíme vypořádávat s další komplikací, nouzovým stavem a on line výukou směřovanou do domovů žáků. Proto jsme rádi využili možnosti pracovat v inovativním distančním formátu. Interaktivní edukační pořad je určen budoucím řidičům motorových vozidel a rozhodně není nudnou přednáškou, i když neopustí display počítače. Z kinosálů a školních aul se totiž musel přestěhovat do prostoru internetového serveru Youtube jako přímý přenos. 

Co jsme tedy jako škola potřebovali? Internetové připojení ze svých domovů, výpočetní techniku, která je pro nás celkově nyní nepostradatelná, a instrukce k připojení. Odborníci z oblasti prevence drog, dopravních nehod a první pomoci nám poskytli množství klíčových informací a rad k aktuální situaci na českých silnicích a k současným doporučením a postupům, pokud se již nějaká nehoda odehraje. Žáci měli také příležitost k interakci přes mobilní telefon, QR kód, hlasovali a mohli se ptát.  

Děkujeme za tuto mimořádnou příležitost, z průmyslovky se nás připojilo dvě stě šedesát žáků a učitelů.

Více o projektu na https://www.nehodoutozacina.cz/

Regina Jonášová