Cesta za Mázou s 1.C

Páteční ráno sice přineslo první přízemní mrazíky, ale slibovalo slunečné počasí. Vítr foukal, to se však dalo čekat, neb jsme se vydávali za Mázou, obrem, který se nikdy nevzdal čertům. Zvěst, že se s ním potkáme v Rozstání, nelhala. I když ležící spící, hlídá Máza vstup do lesoparku Horka celkem hlučně. Mechatronici 1. ročníku se po seznámení s touto chrupající bytostí rozeběhli lesními cestičkami a poznávali stromy, zvířata, namáhali svoje hlavinky během zastávek různými matematickými úlohami, logickými hádankami, kvízy, abecedou pohádkovou, dospěláckou či vlastivědnou – všechny jsme zdaleka nestihli. Zdárně prošli smrkovým labyrintem, nevynechali ani hřiště se zajímavými hrami, zaujalo je také lanové centrum, houpačky, prolézačky. Někteří odpočívali či svačili v amfiteátru, někteří za zvuků hudby, některé zaujala pohádka, obě možnosti toto místo nabízí. Jejich pedagogický doprovod uchvátilo Ravelovo Bolero. 

Marně jsme vyhlíželi druhého obra, Vacek se neukázal. Zřejmě se svým proutkem zrovna hledal spodní vody. Čerta jsme však viděli, i jeho potkal osud, který čerti ušili na Mázu – zkameněl. 

Naše veselé mladíky zaujal i golfový areál, kde měli chuť strávit taky kus času, ten jsme již bohužel neměli. 

Pokud máte rádi hádanky – jednu nabízíme: 
Dvě sestry se dlouho neviděly, a tak se rozhodly, že přijedou na návštěvu i se svými dětmi. První měla jednoho syna a dvě dcery, druhá dva syny a dvě dcery. Kolik sester se tu potkalo?